رئیس‌جمهور سریلانکا استعفا داد – ایرنا

راجاپاکسا که پس از قیام گسترده مردم سریلانکا این کشور را ترک کرد، رانیل ویکرمسینگ نخست‌وزیر این کشور را به عنوان رئیس‌جمهوری موقت منصوب کرد.

دولت در حال مذاکره با صندوق بین المللی پول (IMF) برای دریافت بسته کمک مالی است. 

گفتنی است فرد منتخب جدید به عنوان رئیس‌جمهوری باقیمانده دوره راجاپاکسا که در سال ۲۰۲۴ به پایان می‌رسد، خدمت خواهد کرد. این شخص می‌تواند نخست‌وزیر جدیدی را منصوب کند که پس از آن باید توسط پارلمان تأیید شود.

این کشور ۲۲ میلیون نفری در ماه‌های اخیر با بدترین بحران اقتصادی در ۷۰ سال گذشته مواجه شده است که به اعتراض‌های گسترده مردمی تبدیل شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از رسانه های بین المللی از جمله فرانس پرس، رویترز و بلومبرگ، یاپا گفت پارلمان سریلانکا روز شنبه (۲۵ تیرماه) برای آغاز روند انتخاب رئیس‌جمهور جدید تشکیل جلسه می‌دهد. وی افزود انتظار دارد این روند ۷ روز طول بکشد.

اما معترضان سریلانکایی در اعتراض به انتصاب نخست وزیر این کشور به عنوان رئیس جمهور موقت ساختمان نخست وزیری و تلویزیون دولتی را به تصرف خود درآوردند. 

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از این رسانه آسیایی، رئیس جمهوری سریکلانکا با پرواز بوئینگ ۷۸۷ هواپیمایی عربستان سعودی وارد سنگاپور شده است.

بر اساس ادعای پایگاه خبری «استریتس تایمز» سنگاپور، رئیس جمهوری سریلانکا با یک هواپیمای سعودی کشور خود را به مقصد سنگاپور ترک کرده است.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از رویترز، یک مقام سریلانکایی گفت که راجاپاکسا اکنون در مالدیو است و قصد دارد به سنگاپور سفر کند و این کشور به راجاپاکسا پناهندگی خواهد داد.

به گفته مقام‌های سریلانکایی، راجاپاکسا پس از ورود به سنگاپور نامه استعفای خود را به ماهیندا یاپا آبیواردنا رئیس پارلمان سریلانکا ارسال کرد.

معترضان سریلانکایی خواستار استعفای ویکرمسینگ شده و گفتند درصورتی که وی به عنوان رئیس جمهوری آینده انتخاب شود، شرایط کنونی هیچگونه تغییری نخواهد کرد و تمامی این اعتراض‌ها بیهوده و بی‌فایده بوده است.  

معترضان خاندان سیاسی راجاپاکسا را ‌مسؤول این بحران می‌دانند. یکی از برادران راجاپاکسا به نام ماهیندا راجاپاکسا در ماه اردیبهشت از سمت نخست وزیری استعفا داد.


منبع: https://www.irna.ir/news/84821785/%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1-%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B9%D9%81%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%AFسریلانکا در مدت اخیر قادر به پرداخت هزینه سوخت و سایر اقلام ضروری نبوده؛ امری که منجر به اعتراض‌های ضد دولتی شده است. کمبود سوخت برای راه‌اندازی نیروگاه‌ها به نوبه خود منجر به قطع برق روزانه شده است. مدارس نیز تعطیل شده‌اند و از کارمندان دولتی خواسته شده که از خانه کار کنند.